Nieuwtjes

MoveUP, medische begeleiding voor en
na je vermageringsingreep

10 januari 2023

Sinds oktober 2022 zijn wij gestart met het gebruik van een medische app op de smartphone: moveUP. Dit om onze patiënten nog beter te kunnen begeleiden, voor, tijdens en na een vermageringsoperatie.

Klik hier om meer te weten te komen

Eerste hulp bij bariatrische chirurgie

25 maart 2021

Ons nieuwe infoboekje is klaar! Alle geopereerde patiënten krijgen dit tijdens hun opname in het ziekenhuis. Het staat boordevol uitleg over het postoperatief verloop, voedingsadvies en tips, handige recepten,… Wij zijn zeer verheugd jullie dit te kunnen aanbieden en zijn er van overtuigd dat het jullie herstel nog vlotter zal doen verlopen!

Welkom op onze vernieuwde website!

29 januari 2020

Sinds 1 juli 2019 is dr. Wouter Vleeschouwers als chirurg gestart op onze dienst. Hij volgt dr. Marc Focquet op, die met verdiend pensioen is gegaan. Klik gerust verder om meer over dr. Vleeschouwers te weten te komen.

Lees meer

Nieuwsbrief KOMC: “Elk voordeel hep z’n nadeel“

15 januari 2019

“Elk voordeel hep z’n nadeel “ uit het Cruyffiaans (historische - grammaticaal onjuiste - quote van één van ’s werelds beste voetballers, de heer Cruyff Johannes (1947-2016) is ook van toepassing op de chirurgie in het algemeen en de obesitas chirurgie in het bijzonder.

Lees onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief KOMC: oktober 2018

15 september 2018

Een frans spreekwoord zegt “les excuses sont faites pour s‘en servir “ met andere woorden “voor alles is een excuus te vinden“ maar dat gaan we nu net niet gebruiken, want onze excuses zijn echt gemeend!

Lees onze nieuwsbrief

IBC Oxford University World Congress

08 augustus 2018

IBC Oxford University World Congress
April 2-3, 2019
Dr. Marc Focquet (Belgium)
 
Experts’ Forum Panelist: MGB/OAGB as opposed to LRYGB or SADI as  a Revisional Procedure for Weight Regain post-Sleeve Gastrectomy (http://ibccongress.org/)
 
 

MGB Course op 6 en 7 september

18 juli 2018

Op 6 en 7 september organiseert KOMC in het Sint Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem een intensieve voorlichting en opleidingscursus voor chirurgen, assistenten en verplegenden betreffende de mini gastric bypass onder de leiding van Dr Rutledge, die deze ingreep voor het eerst uitvoerde in 1997 en als de "uitvinder" en de "promotor" ervan kan worden beschouwd " meer inlichtingen op www.mgbcourse.be

Meet & Greet met Dr Rutledge op 8 september

17 juli 2018

Op 8 september worden allen die geïnteresseerd zijn , die een operatie ondergingen of zullen ondergaan de gelegenheid geboden om de ' uitvinder " van de mini gastric bypass Dr Robert Rutledge te ontmoeten een unieke kans om vragen te stellen en kennis te maken met een uitzonderlijk man en begenadigd spreker. Simultane vertaling is voorzien en de toegang is gratis " Wel vooraf inschrijven via tel 093648928 of email komc@sezz.be

Dag van de zorg 18 maart 2018

15 maart 2018

De Dag van de Zorg is een jaarlijks terugkerendgebeuren met de bedoeling het grote publiek, u dus, kennis te laten maken met de zorgverleners, de zorginstellingen en hun activiteiten om u meer vertrouwd te maken met een wereld die nog steeds een wat duistere, beangstigende bijklank heeft, om komaf te maken met het stigma van “temple of doom“ waarmee zowel zorginstellingen, woonzorgcentra, RVT ‘s als ziekenhuizen nog vaak te kampen hebben.

Lees onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief KOMC: Het ultieme MGB-rapport

01 februari 2018

De Mini Gastric Bypass kortweg MGB kan niet langer beschouwd worden als een experimentele ingreep maar dient zich daadwerkelijk aan als een “mainstream“ operatie met andere woorden een meer dan aanvaardbare ingreep die thuis hoort in het rijtje van de courant uitgevoerde ingrepen waaronder de klassieke gastric bypass en de sleeve gastrectomie.

Lees onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief KOMC: Hocus pocus pats, de grote goocheldoos om te vermageren… of de doos van Pandora?

01 november 2017

Regelmatig krijgen we de vraag van patiënten voor minimaal ingrijpende behandelingen meer bepaald de “ sleeve die langs de mond zonder snijden wordt uitgevoerd “ dit vooral naar aanleiding van de recente berichten in de media over deze behandeling in een ziekenhuis in de grootste stad van Vlaanderen. Daarom een overzicht van dit soort behandelingen en de zin en onzin ervan.

Lees meer Lees onze nieuwsbrief

Info- en praatcafé op 14 december 2017

29 oktober 2017

De Kliniek voor Obesitas en Metabole Chirurgie nodigt u uit op een info- en praatcafé op 14 december 2017. Thema: “Een nieuw leven na obesitaschirurgie met focus op bewegen en voeding“

 

Lees meer

To sleeve or not to sleeve… that’s the question!

14 september 2017

Nieuwsbrief: september - oktober 2017:

In juli laatstleden verscheen in de krant ‘Het Laatste Nieuws’ op 20-07-2017 op pagina 5 een opzienbarend artikel met de titel “Maagring is out, verkleining is in“ van de hand van 2 journalisten die hun huiswerk maar half hebben gedaan en maar 1 klok hebben horen luiden, meer bepaald die van Sint Niklaas.

Lees meer Bekijk de nieuwsbrief

Obesitas praatcafé

13 september 2017

Maak kennis met alle teamleden, deel je ervaringen met lotgenoten en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en behandelingen van obesitas bij een gezellige babbel, een hapje en een drankje!

Lees meer Bekijk de affiche

Obesitaschirurgie: luxe, hype of echte noodzaak

01 mei 2017

U krijgt hierop een antwoord op 18.05.2017 om 20u in het

‘EXPERTCENTRUM VOOR MEDISCHE FITNESS EN VOEDINGSBEGELEIDING BIJ OBESITAS’

Wolvenstraat 29
9620 Zottegem

Dit is een organisatie van KOMC St.-Elisabeth Zottegem.
Inschrijven is noodzakelijk want het aantal plaatsen is beperkt!

Tel: 09/3648928 of via email komc@sezz.be

Lees meer Bekijk onze aankondiging

Obesitaschirurgie kan diabetes genezen!

01 april 2017

In deze nieuwsbrief vind je opnieuw veel informatie onder meer over de chirurgische behandeling van diabetes ( metabole chirurgie ), robotchirurgie en andere , lees 'm!

Lees onze nieuwsbrief

Behandeling van obesitas blijft een noodzaak

01 februari 2017

De kliniek voor obesitas en metabole chirurgie ( KOMC ) van het Sint-Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem streeft er steeds naar om u de best mogelijke steun en service te verlenen in het behandelen van obesitas. Daarom bieden we u een totaalpakket of All-In Programma aan waarmee u het beste resultaat kan bereiken en uiteindelijk ook uw ultieme doel: slank maar vooral gezond en fit.

Bekijk onze nieuwsbrief

4K toren

24 januari 2017

Nieuwe videotoren 4K van Olympus aangekocht.Neusje van de zalm voor nog scherpere beelden en nog preciezere chirurgie .

Autolap

18 december 2017

Dr Focquet bracht een bezoek aan het ziekenhuis in Assen ( Nederland ) om de Autolap aan het werk te zien , een kleine robot die de camera stuurt tijdens laparoscopische ingrepen.

Zeker verder te volgen en alhier testen!

MGB cursus

05 november 2016

Op 15 en 16 november geven Dr Focquet en Dr Matthys een opleidingscursus betreffende de mini gastric bypass aan chirurgen uit Saoudi Arabië en Jordanië in het Sint Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem

Dr Focquet en Dr Matthys zijn ook bereikbaar voor virtuele consultaties via Vividoctor

21 oktober 2016

Dr Focquet en Dr Matthys zijn vanaf heden ook bereikbaar voor virtuele consultaties via Vividoctor, dit is een service waarbij patiënten van thuis een consultatie bij de dokter kunnen boeken en ook bij urgenties een afspraak met de dokter kunnen maken, enige wat u nodig heeft is een microfoon en een webcam ( standaard geinstalleerd op de meeste  PC's ) en een aanmelding bij Vividoctor via uw emailadres ( wij zorgen hiervoor als u ons uw emailadres bezorgt ).U kan reeds als  voorsmaakje een bezoek brengen aan de site van Vividoctor via

Lees meer: www.vividoctor.com

Expertcentrum voor medische fitness

17 oktober 2016

Vanaf heden staat het Expertcentrum voor medische fitness en voedingsbegeleiding bij obesitas gelegen Wolvenstraat 29 te 9620 Zottegem ter uwer beschikking voor speciale medische training onder begeleiding na obesitaschirurgie maar ook voor patiënten met obesitas die geen chirurgie wensen of gehad hebben en toch iets aan hun conditie willen doen!

Lees meer

Experts Consensus Summit Londen

18 augustus 2016

Dr Focquet en Dr Matthys namen deel aan de MGB ( Mini Gastric Bypass ) Experts Consensus Summit in Londen op 19 en 20 Augustus 2016.

Lees meer

European Obesity Summit in Göteborg

31 mei 2016

Dr Focquet nam deel aan de European Obesity Summit in Göteborg ( Zweden ) van 1 tot 4 juni 2016

Lees meer

Masterclass Dr Rutledge in Zottegem

18 mei 2016

Onder impuls van dr. Marc Focquet doet Dr. Rutledge, grondlegger van de Minimale Gastric Bypass (MGB) Sint-Elisabeth Zottegem aan tijdens zijn internationale rondreis. Hij geeft er een masterclass voor chirurgen die zich verder willen bekwamen in de techniek.

Op 19 mei 2016 is Dr Robert Rutledge op bezoek in Sint-Elisabeth Zottegem. Een hele eer, want hij doet tijdens zijn rondreis belangrijke obesitascentra aan in Azie en Europa met haltes in India ( Delhi, Mumbai), Italië ( Firenze, Napels, Sienna, Sicilië), het Verenigd Koninkrijk (Londen), Frankrijk (Lyon), Duitsland (Keulen, Frankfurt..). Deze internationale autoriteit zal een 'Masterclass' geven voor chirurgen die zich verder willen bekwamen in de techniek en tips en tricks van de meester willen oppikken.

Lees meer