Masterclass Dr Rutledge in Zottegem

18 mei 2016

Onder impuls van dr. Marc Focquet doet Dr. Rutledge, grondlegger van de Minimale Gastric Bypass (MGB) Sint-Elisabeth Zottegem aan tijdens zijn internationale rondreis. Hij geeft er een masterclass voor chirurgen die zich verder willen bekwamen in de techniek.

Op 19 mei 2016 is Dr Robert Rutledge op bezoek in Sint-Elisabeth Zottegem. Een hele eer, want hij doet tijdens zijn rondreis belangrijke obesitascentra aan in Azie en Europa met haltes in India ( Delhi, Mumbai), Italië ( Firenze, Napels, Sienna, Sicilië), het Verenigd Koninkrijk (Londen), Frankrijk (Lyon), Duitsland (Keulen, Frankfurt..). Deze internationale autoriteit zal een 'Masterclass' geven voor chirurgen die zich verder willen bekwamen in de techniek en tips en tricks van de meester willen oppikken.

Dr Robert Rutledge is chirurg in het Center for Laparoscopic Surgery in Henderson , Las Vegas in de staat Nevada in de US. Hij studeerde en specialiseerde zich aan de vermaarde Duke University. En zo groeide hij uit tot een internationaal vermaarde expert, want hij is de pionier en ' uitvinder' van de MGB of Minimale Gastric Bypass die hij ontwikkelde, bestudeerde en ook van die naam voorzag. Inmiddels is 'de zoveelste variante van de gastric bypass' een gevestigde waarde  als 'mainstream'-ingreep ter behandeling van obesitas.

De operatie profileert zich als een technische eenvoudige, goed reproduceerbare, veilige, omkeerbare procedure met een uitstekend gewichtsverlies en een lage complicatiegraad .Verschillenden studies tonen aan dat het gewichtsverlies met de MGB beter en duurzamer is dan met de standaard gastric bypass. Meerdere academici verspreid over alle continenten rapporteerden succesvolle resultaten. Ze werden aanhangers van deze ingreep en richtten recent de MGB-club op, een select gezelschap van MGB-chirurgen. Ze voeren vergelijkende studies uit, organiseren consensusmeetings, verfijnen en uniformiseren de techniek en de nazorg.

Bron : De Specialist

 

Terug naar overzicht